Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Era internată de câteva zile, la terapie intensivă, la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, starea actriței nu s-a îmbunătățit, iar, în noaptea de marți spre miercuri, a fost declarat decesul.

Cel mai probabil, actrița va fi înmormântată, duminică, în cavoul familiei, din cimitirul „Eternitatea”, din Piatra Neamț, alături de soțul său, medicul Ion Matei. Cei doi au avut un mariaj perfect, care a durat 44 de ani. Au fost despărțiți de moartea medicului, iar actrița a suferit foarte mult la acea vreme. CANCAN.RO vă prezintă imagini de ultimă oră de la locul în care Draga Olteanu Matei își va dormi somnul de veci.

Cavoul în care Draga Olteanu Matei își va dormi somnul de veci

„Există oameni deștepți și oameni tâmpiți”

Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O sa moară odată cu mine. Vă spun sincer că aș fi preferat să mor și eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ți se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiți. Nu a existat niciun secret al longevității. Există oameni deștepți și oameni tâmpiți. (CITEȘTE ȘI: DRAGA OLTEANU MATEI, ULTIMELE DECLARAŢII. ŢI SE RUPE SUFLETUL: “NU CRED CĂ O MAI DUC MULT”)

Oamenii deștepți se înțeleg bine între ei până la bătrânețe, își descoperă unul altuia motive de admirație, lucrurile se încheagă în așa maniera încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinerețe cu atracția fizică și se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubești pe celălalt cu toată ființa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Așa a fost viața noastră”, a povestit, îndurerată, actrița după decesul soțului.

Draga Olteanu Matei s-a stins la spital

Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară. Timp de trei zile medicii au făcut eforturi pentru menţinerea funcţiilor vitale, însă, în cele, din urmă corpul actriței a cedat.

Potrivit medicului, cea mai probabilă cauză a hemoragiei digestive este tratamentul anticoagulant pe care artista îl lua de mai multă vreme din cauza unei afecţiuni cardiovasculare.

(VEZI ȘI: ACTRIȚA DRAGA OLTEANU MATEI S-A STINS DIN VIAȚĂ! ERA INTERNATĂ LA TERAPIE INTENSIVĂ)

O viață în slujba publicului

Draga Olteanu Matei a jucat la Teatrul Național București, în numeroase filme, precum și la televiziune. Cunoscuta actriță a apărut în 90 de filme, a jucat în peste 50 piese de teatru și a avut  mai bine de 100 roluri în televiziune.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale, a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kirițescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Băieșu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV, precum și în filmul artistic „Nea Mărin miliardar”, regizat de Sergiu Nicolaescu..

Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *