Stilul clasic

În general, stilul clasic este adoptat de femeile cu o personalitate conservatoare, însă marele atu al acestui stil este acela că este potrivit pentru orice situație. De obicei, femeile care lucrează în zona de business sunt cele care adoptă acest stil clasic, pe care îl putem asocia foarte ușor cu ținutele office. Cămașa albă, fusta creion și sacoul cambrat nu lipsesc din garderoba unei femei care adoptă un stil clasic.

Iar un asemenea look poate fi completat cu o pereche de ochelari, cu rame ovale sau pătrate. Ochelarii cu rame pătrate oferă accente retro unei ținute, așa că îi poți alege fără probleme, dacă vrei să obții un look desprins din anii ‘60 – ‘70. 

Pentru stilul clasic se potrivesc ramele de ochelari în culori tradiționale, cum ar fi maro, gri, negru sau argintiu, deoarece acestea se pot asorta foarte ușor cu diferite ținute office.

Stilul casual

Stilul casual se potrivește femeilor dinamice, aflate mereu în alertă, pregătite să fie mereu în centrul acțiunii. Principala caracteristică a acestui stil este lejeritatea, iar secretul unei ținute casual reușite constă în efectul de naturalețe, oferit de alegerea unor haine simple, confortabile. Un outfit casual trebuie să fie relaxat, nu foarte bine studiat, așa că femeile care adoptă acest stil trebuie să țină cont de această regulă și atunci când își aleg ochelarii de vedere. Pentru stilul casual se potrivesc ochelarii de tipul Wayfarer, care au fost foarte populari în anii ‘80. Aceștia au rama în formă de trapez, iar brațele ochelarilor sunt mai groase decât restul ramei. În general, ochelarii Wayfarer sunt perfecți pentru femeile independente și pline de energie.

Stilul creativ

Dacă ești o fire neconvențională și inovatoare, și ai o imaginație productivă, atunci cu siguranță stilul tău vestimentar este unul extrem de creativ. În general, femeile cu un stil creativ atrag foarte ușor atenția cu outfiturile lor, iar piesele vestimentare pe care le poartă sunt mereu excentrice și originale. Așa că pentru un astfel de look, ai nevoie și de o pereche de ochelari, cu rame colorate, care să ofere energie ținutei tale. Optează pentru o pereche de ochelari cu rame clasice, în nuanțe de albastru sau violet, sau pentru ochelari cu rame retro sau vintage, care nu se vor demoda niciodată.

Stilul sexy

Stilul sexy este unul incitant și este adoptat în general de  femeile provocatoare, pline de farmec, ușor îndrăznețe. Așa că din garderoba unei femei sexy nu vor lipsi niciodată rochiile mulate, bluzele cu decolteu și pantofii stiletto. Însă, un look provocator poate fi completat perfect și cu o pereche de ochelari, cu rame cat eye. Acești ochelari sunt extrem de feminini și sunt recunoscuți imediat, datorită ramei, care are o formă aparte. Ochelarii cat eye au apărut în 1950 și încă se numără printre preferații multor dive de la Hollywood, fiind un accesoriu deosebit care oferă sex-appeal oricărei ținute.

Stilul minimalist

Stilul minimalist este unul elegant și rafinat și se potrivește femeilor cu vârsta cuprinsă între 35-40 de ani. Tendințele moderne ale minimalismului au la bază stilul și formele clasice, însă ținutele sunt mult mai originale. De asemenea, liniile drepte, simplitatea croielilor și lipsa imprimeurilor sunt caracteristicile cheie ale acestui stil.

 În cazul stilului minimalist, gama cromatică este destul de variată: de la tonuri neutre până la nuanțe aprinse și pronunțate și cele pastelate. Însă, este esențial ca ținuta să fie doar din 2 culori, de regulă acromatice. Iar la capitolul accesorii, un look minimalist poate fi completat foarte ușor cu o pereche de ochelari de tip aviator. Aceștia sunt simpli, dar versatili și îți oferă un look natural și elegant.

Așadar, o pereche de ochelari bine aleasă poate fi accesoriul de bază pentru un outfit reușit. Ține cont de alegerile vestimentare pe care le faci în general și de stilul care te reprezintă și optează pentru o pereche de ochelari cu rame de calitate. Spre exemplu, poți opta pentru o pereche de rame de ochelari de la branduri de renume, care au un design inedit și rafinat.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *