Rapsodul Nicolae Botgros a fost externat după ce a petrecut o lună în spital. Artistul s-a infectat cu noul coronavirus și a suferit complicații.

Artistul a declarat, la Antena 3, că se simte mai bine, dar este dependent de masca de oxigen după ce plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 70%.

El spune că nu știe de unde a luat virusul dar după experienţa internării, din care trei săptămăni a fost doar pe terapie intensivă, ştie un lucru: boala declanşată de coronavirus este foarte agresivă.

„E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a povestit maestrul Botgros, care a fost internat la ATI alături de alte 20 de persoane.

Citește și: Nicolae Botgros, mărturii cutremurătoare după ce a avut Covid-19. „Am urlat ca un câine”

Oamenii se rugau pentru el

În timp ce era internat, toţi cei de acolo, deşi fiecare se afla într-o în stare gravă, se rugau pentru sănătatea sa: Doamne, dă-i sănătate maestrului, să iasă să cânte, că este omul care merită să trăiască. Nicolae Botgros a povestit că unul dintre cele mai dificile momente în lupta cu noul coronavirus, a fost atunci când i s-a propus intubarea.

„Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat Nicolae Botgros, deosebit de emoţionat, la Antena 3.

Nu rata: Telenovelă în lumea muzicii populare. Ce spune Nicolae Botgros despre viața cu amanta și fetița lor

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *