Invitat într-un platou de televiziune, Mihai Craiu a făcut declarații tranșante despre Olivia Steer și Monica Pop care sunt împotriva vaccinului anti-COVID și au făcut afirmații scandaloase. Reputatul medic a subliniat că multe persoane ezită atuni când vine vorba de vaccinarea împotriva noului coronavirus din cauza faptului că nu există explicații accesibile din partea autorităților despre importanța acestui pas care ne va apropia de sfârșitul pandemiei.

Mihai Craiu, atitudine fermă față de vaccinarea oamenilor împotriva virusului SARS-CoV-2

În urmă cu câteva luni bune, Mihai Craiu a avut o discuție aprinsă cu soția lui Andi Moisescu, una dintre cele mai vocale antivacciniste din România. Dozele de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 se vor afla în centrele de depozitare situate atât în București, cât și în alte orașe din țară.

“Oamenii care sunt ezitanți (n.r.: în a face vaccinul) au un narativ de absolut bun simț. Ei se întreabă dacă nu a apărut prea repede vaccinul, Nu se gândesc la alte alternative, pentru că dacă pui întrebarea: «Ce punem în loc ca să ne recăpătăm viața normală?», niciunul din ezitanți nu vine cu o soluție «eu vreau să mănânc pătrunjel», cum a zis Olivia (n.r.: Olivia Steer), ca să zâmbim un pic. Deci nu există alternative, spun doar că nu vor vaccinul, nu spun că vor altceva. O parte dintre ezitanți spun că poate s-ar vaccina, dar se uită să fie altul înaintea lor și vor lua o decizie după cum merg lucrurile. Ezitarea este omenească și are niște surse în explicarea insuficient de simplă, în «pacienteză», a procesului de obținere a vaccinului. Dacă oamenii ar înțelege că nu e niciun fel de experiment pe ei, ar accepta mai mulți (n.r.: să se vaccineze)”, a explicat celebrul medic în cadrul emisiunii “În fața ta” de la Digi24.

Nu rata: Olivia Steer, postare halucinantă: “Nu înțeleg de ce românii ar fi atât de proști! Vaccinurile anti-gripale ale lui Orban, cauzatoare de coronavirus!”

Doctorul Mihai Craiu i-a îndemnat pe antivacciniști să asculte de sfaturile medicilor de familie și să nu înlocuiască vaccinul sau un antiviral care le este recomandat cu produse naturiste.

“Ce pot să le spun (n.r.:antivacciniștilor)? Dacă tu crezi că te ajută orice produs natural, folosește-l, dar nu te îndepărta de sfatul medicului tău de familie care te cunoaște, îți cunoaște familia, îți cunoaste sensibilitățile și care vine și îți spune – acum e cazul să te internezi, să primești antiviralul X sau tratamentul Y sau să te vaccinezi (…). Câtă vreme se referă la un produs natural, el poate să îl ia, dar nu în loc de vaccin, nu în loc de antiviral. Trebuie și un sfat medical”, a mai declarat cunoscutul specialist.

M. Craiu, despre Monica Pop care a spus că cei care se vor vaccina anti-COVID vor face leucemie

Când a fost întrebat ce i-ar spune colegei sale, dr. Monica Pop, care a afirmat de curând că oamenii care vor face vaccinul împotriva noului coronavirus vor face leucemie în câțiva ani, Mihai Craiu a precizat că este “foarte blamabil că induci spaima unor profani folosind un bau-bau îngrozitor”.

Vezi și: Monica Pop, acuzații grave după tragedia de la Piatra Neamț: “Au murit oameni care ar fi putut fi salvați”

“Îi spun că știința ne-a spus cum putem să facem leucemie, este dovedit – mecanismele intime pleacă de la gene. (…) este un semnal de on/off, vine un stimul oarecare – expunerea la radiații, substanțe carcinogene, vine un stimul și aprinde butonul. Trebuie să ai anumite gene pentru a face un anume tip de cancer. (…) Știm de cancere că nu pot să apară din senin, ca urmare a expunerii la o anumită informație (…). Ele nu pot să apără după expunere la ARN mesager, dacă e să vorbim de vaccinurile candidate. 

Este foarte blamabil că induci spaima unor profani, folosind un bau-bau îngrozitor, ce nu poate fi cuantificat acum, dar asta nu te face mai puțin performant chirurg sau ce profesie ai tu acolo. Personal inclin să cred că (n.r.: afirmația dr Pop) vine și din dorința de mediatizare, de senzațional, e greu de spus. Încerc să înțeleg modelul psihologic al unui astfel de confrate”, a mai declarat medicul Mihai Craiu  în cadrul emisiunii “În fața ta”, care este difuzată în grila celor de la Digi24.

Sursa foto: Facebook & pixabay.com/ro

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *