Anii 90 au adus succesul pentru trupa Genius. Cei trei membrii au cucerit publicul din România și au făcut furori în topurile muzicale. Oana Vincu, Cezar Hălmăgean și Ovidiu Hălmăgean au fost reprezentanții unei generații și au avut numeroși fani.

Piesele trupei Genius au răsunat în toată țara și au rămas în memoria fanilor, însă după câțiva ani de activitate și un succes incredibil a avenit și destrămarea trupei, lucru ce i-a întristat pe mulți. Cei trei membrii au decis să meargă pe drumuri separate, iar acum fiecare și-a clădit o altă viață, departe de lumina reflectoarelor.

Oana Vincu componenta feminină a trupei, era și creatoarea din spatele melodiilor de succes, majoritatea erau compuse de ea și orchestrate împreună cu Cezar, cel alături de care a avut și o relație vreme de 10 ani. Despărțirea trupei a fost inevitabilă, spune Oana, iar lucrul care a condus la acest final a fost efortul uriaș pe care îl depunea deși erau încă niște copii.

„Totul a început să se clatine, atunci când oboseala și-a spus cuvântul. Aveam foarte multe concerte, de multe ori, două sau trei pe zi, mai ales în timpul verii, pe litoral. Nu a fost deloc ușor pentru niște copii ca noi.

De-abia terminaserăm liceul și poate nu fuseserăm plecați de acasă mai mult de o săptămână, două, pe timpul vacanțelor de vară. Să nu uităm, de asemenea, condițiile în care se cânta, de cele mai multe ori pe atunci..

Nu am mai continuat, pentru că am decis de comun acord să ne oprim. Nu au fost certuri legate de bani, precum s-a vehiculat în presă. Știu că citisem adevărate scenarii de film despre despărțirea noastră.”, a spus Oana de la Genius, potrivit playtech.ro.

„Am simțit că trebuie să mă reapuc de muzică”

Au trecut 25 de ani de la debutul Oanei Vincu în muzică, iar acum este o femeie matură, care a realizat numeroase lucruri. Are trei copii cărora le acordă toată atenția și după o perioadă de pauză a decis să se întoarcă în lumea umuzicală.

În prezent, Oana Vincu este profesor de canto și pe lângă asta prticipă în spectacole muzicale, cel mai recent rol fiind cel de mezzosoprană în spectacolul ”Romeo și Julieta”.

„Acum predau canto la Scoala Populara de Arta din Timișoara. Intr-o dimineață, pur si simplu m-am trezit și am simțit că trebuie să mă reapuc de muzică.”, mai spus Oana.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *