Actorul Hugh Keays-Byrne s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Decesul celebrului personaj negativ din „Mad Max” a fost confirmat de regizorul britanic Brian Trenchard-Smith.

Hugh Keays-Byrne a decedat marți, la vârsta de 73 de ani. Actorul a devenit cunoscut publicului larg datorită personajul său negativ „Toecutter” din celebra ecranizare „Mad Max” . În urma aflării tragicei vești, colegii de breaslă s-au arătat profund îndurerați și au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA ARTISTICĂ! A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI MARI PICTORI ROMÂNI)

„Este uimitor cum ai reușit să joci rolul unui lider demonic, când aveai, de fapt, un suflet atât de bun și frumos”, a scris Charlize Theron pe contul ei de Twiter.

„Hugh a fost un om minunat, i-a ajutat pe ceilalți și a oferit adăpost unui adolescent fără casă”, a scris și regizorul Trenchard-Smith pe rețelele sociale.

Hugh Keays-Byrne, carieră impresionantă

Hugh Keays-Byrne și-a făcut debutul în televiziune în anul 1967 la postul de televiziune britanic Boy Meets Girl. Primul său rol principal într-un filmul a fost în anul 1978  în producția Death Train, iar mai apoi a fost distribuit în rolul de lider violent al bandei Toecutter în Mad Max, în anul 1979. (VEZI ȘI: DOLIU ÎN CINEMATOGRAFIE. ACTORUL MICHEL ROBIN A FOST RĂPUS DE NOUL CORONAVIRUS)

Keays-Byrne a continuat apoi să joace în filme post-apocaliptice și de SF precum The Chain Reaction (1980), Strikebound (1984), Starship (1985) și The Blood of Heroes (1989). În 1992, a debutat în regie și a jucat în filmul Rezistență. De asemenea, a apărut în adaptările miniseriei TV ale lui Moby Dick (1998) și Călătorie către centrul pământului (1999).

Keays-Byrne s-a întors la franciza Mad Max în filmul din 2015 Mad Max: Fury Road, în rolul personajului negativ Immortan Joe. Filmul a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv cea mai bună imagine, câștigând 6 premii, iar Keays-Byrne a fost nominalizată la premiul MTV Movie pentru cel mai bun personaj negativ.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *