Actorul de origine franceză, Michel Robin, s-a stins din viață la 90 de ani, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2.

Teatrul de Comedie Franceză, potrivit lefigaro.fr a dat vestea  tristă a decesului său.

Regretatul actor şi-a început cariera de actor de teatru la Roger Planchon, iar din 1958 până în 1964 a jucat în 17 spectacole. Acesta avut roluri foarte bune în „Les Trois Mousquetaires”, „George Dandin”, „Les Âmes mortes”, conform sursei menționate

Michel Robin a jucat şi la alte teatre. Actorul a apărut în spectacole precum „Les Oiseaux” de Aristofan la Théâtre Renaud-Barrault, „Le Balcon” de Jean Genet la Odéon, „La Nuit des rois” de Shakespeare la Théâtre de Chaillot, „La Folle de Chaillot” de Jean Giraudoux la Nantes.

Michel Robin a primit şi premii pentru activitatea sa. În anul 1990 s-a ales cu premiul Molière pentru cel mai bun rol secundar în „La Traversée de l’hiver”.

Nici de lumea cinematografiei nu era străin. Michel Robin a lucrat cu persoane precum Goretta, Zulawski, Doillon, Lang sau Costa-Gavras. În 1979 a primit Marele premiu de interpretare al juriului la Festivalul de la Locarno pentru „Les Petites Fugues” de Yves Yersin.

A apărut şi în filme celebre precum „Merci pour le chocolat”, realizat de Claude Chabrol, „Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” sau „Un long dimanche de fiançailles” de Jean-Pierre Jeunet.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *