Posted at 15:47h

in

Deco

,

Living
by

Atunci cand familia se mareste, este normal ca si pretentiile in ceea ce priveste decorarea casei sa se schimbe destul de mult. O data cu aparitia copiilor, spre exemplu, ideea de sobrietate a unei case poate pali in detrimentul ideii de culoare si de note jucause. Pentru a face o modificare de acest tip, este insa necesar sa avem in vedere cateva aspecte, care pot transforma o casa obisnuita intr-un adevarat camin.

Redecorarea baii

Baia va deveni in timp un spatiu foarte important pentru familia ta, deoarece fiecare membru al familiei va avea nevoie de acest spatiu. De aceea, atat pentru a decora cat si pentru a proteja, vei avea nevoie de materiale de finisare de calitate, care sa te ajute in acest demers. Din fericire, faianta baie reprezinta una dintre cele mai bune solutii de decorare, deoarece rolul placilor de acoperire merge dincolo de a tine apa la distanta de perete si anume pana la a oferi camerei un aspect cu adevarat primitor. Baia este menita sa ne asigure siguranta si confort, iar acest lucru se resimte inca din bebelusie si pana in perioada de adult. Faianta va trebui insa sa nu fie dispusa pe toata inaltimea camerei, deoarece din considerente tehnice, ea va trebui sa lase peretele sa respire.

Schimbarea dormitorului

Daca pentru tine vei incerca sa pastrezi oarecare nota de sobrietate in ceea ce priveste camera, pentru micutii tai va trebui sa apelezi la toata creativitatea de care vei putea sa dai dovada. Este important sa le oferi copiilor, inca de mici, un spatiu care sa fie doar al lor, iar acesta sa le si fie dedicat in totalitate. Din fericire, pentru a nu fi nevoit sa faci schimbari prea mari, te poti ocupa de decorare la nivelul acoperirii peretilor cu un tapet colorat potrivit sau prin folosirea unor stickere si a unor corpuri de mobilier adaptate varstei. In perioada cresterii lor, copiii abia descopera lucrurile care noua ni se par normale. Pentru ei insa sunt adevarate locuri de explorate si tocmai de aceea noi ar trebui sa fim o parghie pentru ei, incercand sa le oferim mijlocul prin care ei sa se poata familiariza cu lumea reala.

Realizarea unui colt de citit

Este foarte important sa ai in vedere, in tot noianul de idei de decorare, si un spatiu potrivit dezvoltarii personale. In ciuda faptului ca traim in era tabletelor, a laptopurilor performante si a telefoanelor mobile de ultima generatie, un reading corner ar putea fi o solutie potrivita pentru toti membrii familiei. Fie ca optezi pentru un spatiu format din fotolii sau canapele, sau fie ca ai in minte imaginea unui maret cort indian, o astfel de idee de decorare nu ar trebui sa lipseasca din niciun camin.

Pe langa aceste idei, ar trebui sa iei in calcul si amenajarea unui spatiu verde in care sa te poti retrage indiferent de anotimp, deoarece in acest fel vei putea oferi membrilor familiei tale si, de ce nu, si tie, un mod ideal de a te conecta cu natura. Printre atatea betoane si sisteme automatizate, un colt in care sa ne intalnim cu noi insine s-ar putea sa fie un beneficiu major pe care ni l-am putea aduce. Fie ca amenajezi o terasa, cu un eventual acces din interiorul casei, sau fie ca optezi pentru un balcon amenajat in mod deosebit, din considerente de spatiu, ambele solutii sunt ideale, deoarece iti ofera un strop de natura in viata ta.

O casa poate fi decorata in multe moduri, insa conteaza foarte mult si gusturile personale ale fiecarui beneficiar in parte. Totusi, ca trunchi comun, acestea sunt ideile care ar trebui sa guverneze alegerea, deoarece in definitiv modificarile se fac in baza preferintelor personale.


Diana Munteanu

diana.munteanu@ringier.ro

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *