Cristi Borcea a vorbit, într-un interviu recent, despre aspectele mai puțin cunoscute din viața sa personală. Fostul acționar de la Dinamo iubește pescuitul, iar fiul său, Milan, în moștenește. Mai mult, el a povestit cum a început să își clădească averea.

Tată a nouă copii, din trei mariaje, trăind tihnit alături de Valentina și de cei trei țânci ai cuplului, Borcea se împarte între munca la birou, afacerea cu GPL, imobiliare, turism și agricultură.

Citește și: Cristi Borcea, un familist convins. A pus pe pauză afacerile și s-a dedicat copiilor. „Ei sunt comoara mea!”

Idolul lui în viață e Napoleon

Omul de afaceri se dedică afacerilor și familiei la 50 de ani. Și l-a însărcinat pe fiul său cel mare, Patrick, 23 de ani, să se ocupe în locul său de discuțiile privind salvarea de la faliment a clubului la care a devenit celebru, Dinamo București.

„Vreau să-mi cresc familia, nu să conduc lumea” „Întotdeauna m-a inspirat Napoleon Bonaparte. Mi-a plăcut istoria și am vrut să fac și eu lucruri mari, de când eram foarte tânăr”, a mărturisit Borcea pentru Libertatea.

„Totuși, îmi place viața, de aceea m-am retras din fotbal unde este stres continuu și din cauza căruia mi-am riscat viața atât de mult. Îi las pe alții să fie ei Napoleon Bonaparte la nesfârșit, să conducă lumea, eu nu mai vreau, am copii de crescut!”, a mai adăugat businessmanul.

Milan iubește deja pescuitul (foto /arhivă personală )

Ce făcea pe vremea lui Ceaușescu

Poreclit „Leonidas”, după ce a condus Dinamo și pe jucătorii porecliți, la acea vreme, „spartani” la ultimul titlu de campioni (2007) din istorie, a știut de mic să facă bani.

Mărturie stă și o dezvăluire a unuia dintre finii săi, Emil Ursu, 56 de ani, fost coleg la Victoria București și în „haită”, acum antrenor la Dinamo 2. „Eram puști, el 14 ani, eu 20 de ani. Îmi dădusem Dinamo o garsonieră, în 1984, iar Cristi era de atunci fâșneț și rezolva orice. L-a dus mintea să facă bani de mic. Aveam și televizor color, și video, care nu prea existau pe vremea aia.

Cristi îmi lua televizorul și videoul și difuza filme prin blocuri. Câștiga 700 de lei, chiar și 1.000 de lei pe seară. Pe ce punea mâna, făcea bani”, a povestit Ursu pentru Gazeta Sporturilor. Revoluția din 1989 l-a prins pe Borcea cu aproximativ 600.000 de lei, o sumă uriașă. „Dădeam tapițeria jos de la Dacie și ascundeam banii acolo. Îți dai seama că nu-i puteam ține în casă”, s-a confesat Borcea jurnaliștilor de la Libertatea. 

Nu rata: Mihaela Borcea este în doliu! A dat vestea tristă, pe rețelele de socializare: „Îmi e greu să mă gândesc”

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *