Artiștii își cer drepturile, de data aceasta printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu și doamnei viceprimar Raluca Turcan. Inițial scrisoare a fost semnată de peste 100 de artiști români, iar numărul continuă să crească. Corina Bud s-a alăturat și ea inițiativei.

Artiştii cer guvernanţilor să fie incluşi în schema de ajutor de stat, adresată zonei culturale care a fost afectată de criza generată de pandemia de COVID-19. Concertele s-au anulat, iar artiștii au rămas pe tușă multă vreme. Din această cauză, vedetele au hotărât să ia atitudine așa că au trimis o scrisoare deschisă persoanelor aflate la conducere. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL CORINEI BUD: ”E O POVESTE PERSONALĂ!” VIDEO)

Printre cei care s-au alăturat cauzai se numără și Corina Bud. Vedeta a postat pe contul său de Instagram scrisoare și cere aceleași drepturi precum colegii săi. De-a lungul timpului au existat mai multe voci care au susținut că artiștii sunt neglijați de către oamenii de la conducere și că pentru cauza lor nu luptă nimeni. Iar acum pare că au luat singuri inițiativa.

Scrisoarea deschisă a artiștilor

„Domnului Prim-Ministru

 Domnului Ministru al Culturii

Doamnei Vicepremier

Stimată Doamnă, Stimați Domni,

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului.

Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști.

Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Cu considerație, ai dumneavoastră, artiștii..”, este scrisoarea publicată și de Corina Bud.

(VEZI ȘI: ORBAN, LUAT LA ROST DE ARTIȘTI! ANTONIA, DELIA ȘI INNA, PRINTRE EI: ”ASTA AM CONSTATAT CU SURPRINDERE!”)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *