Una dintre marile personalități ale teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, era neîndreptățită total de statul român, după o carieră de 55 de ani în actorie. Actrița avea o pensie extrem de mică.

După sute de roluri în filme și piese de teatru, Draga Olteanu Matei era „răsplătită” de statul român cu suma de 1.700 de lei, conform surselor Impact.ro. O pensie extrem de mica, pentru valoarea actriței, dar și pentru faptul că suferea de afecțiuni care ar fi trebuit să cântărească și mai mult la suma acordată. Noroc cu faptul că aceasta primea indemnizație de la UNITER în valoare de 2.500 de lei, pe care o primea pentru bogata sa carieră în lumea teatrului. Astfel încât, marea doamnă a teatrului românesc se putea întreține cât de cât.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care Draga Olteanu Matei nu a avut urmași. Ce declara doamna teatrului românesc

Draga Olteanu Matei nu este singura personalitate marcantă care avea venituri mult prea mici în comparație cu anii petrecuți pe scenă. Actrița povestea în urmă cu câțiva ani despre o discuție purtată cu Aimee Iacobescu, o altă mare actriță din România. Aceasta afirma că artiștii români au venituri prea mici și că mor de foame din cauza pensiilor.

Modestă din fire, Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de veniturile ei și era convinsă că mulți pensionari din țară aveau situații mult mai precare.

CITEȘTE ȘI: Flick a compus o poezie, în semn de omagiu pentru regretata Draga Olteanu Matei

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *