La 44 de ani, Oana Roman cântărește cu 10 kilograme mai puțin decât anul trecut pe vremea aceasta! Lupta cu greutatea a câștigat-o atât postului intermitent – Intermittent fasting –, dar și cu ajutorul unor proceduri de remodelare corporală. Recent, fiica fostului premier a vorbit despre dieta care a câştigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp, deşi este cunoscută şi aplicată de multă vreme.

Adevărul despre intermittent fasting (postul intermitent), urmat de Oana Roman

În timpul unei filmări postată de curând de vedetă, a subliniat că nu știe dacă această dietă – Intermittent fasting – poate fi urmată de toată lumea. Ea a mai dezvăluit că bea doar apă, ceai și cafea cu îndulcitor. Astăzi, Oana Roman a publicat un mesaj tranșant după ce a fost acuzată că și-ar modifica în Photoshop fotografiile pe care le publică pe rețelele de socializare: “No filter, no edit. Doar selfie (n.r.: Fără filtru, fără nicio editare). Știu, hate-ul, inclusiv din partea unei părți a presei, nu va dispărea. Port pulover si colanți”.

Principiul general pentru intermittent fasting este acela de a consuma alimente într-o perioadă de timp mai scurtă din zi (de obicei sub 8 ore), iar restul zilei să fie de post alimentar. Perioadele de post alimentar sunt mai mari decât cele obişnuite (cum ar fi perioada de post nocturn, în care oamenii dorm şi nu consumă alimente), şi se încadrează într-un interval între 16 ore şi maxim 1 zi şi jumătate (de obicei nu mai mult de 24 de ore). Potrivit specialiștilor, postul intermitent presupune restricţie calorică în anumite zile, în celealte fiind permis să se mănânce un număr de calorii egal cu necesarul zilnic, relatează csid.ro.

Oana Roman, alături de Cristina Șișcanu la Bucharest Fashion Week din decembrie 2019 (foto stânga) / Fosta prezentatoare, selfie realizat azi, 15 noiembrie 2020 © Facebook
Oana Roman, alături de Cristina Șișcanu la Bucharest Fashion Week din decembrie 2019 (foto stânga) / Fosta prezentatoare, selfie realizat azi, 15 noiembrie 2020 © Facebook

Nu rata: Scandal în showbiz. Oana Zăvoranu a izbucnit, după ce Oana Roman a jignit-o într-o emisiune TV

1. Post în zile alternative: presupune alternanţa între zile cu alimentaţie normală şi zile cu post. Într-o zi de post tipică, se consumă o singură masă pe zi, care să înglobeze aproximativ 25% din necesarul caloric al fiecărui individ, în timp ce în zilele “obişnuite” se consumă un număr de calorii egal cu necesarul caloric individual.

2. Post toata ziua: presupune ca în 1-2 zile pe săptămână (nu consecutive) să se facă o restricţie calorică extremă sau absolută. Aceasta presupune consumul a maximum 25% din totalul consumului caloric zilnic în acele zile, în timp ce în celelalte zile, se recomandă un consum egal cu necesarul caloric individual.

3. Alimentare cu restricţie temporară: presupune o perioadă de post alimentar de aproximativ 20 de ore, urmată de o perioadă de “hiper-alimentare” de aproximativ 4 ore, în care să fie consumat necesarul caloric zilnic.

Meniul Oanei Roman dintr-o zi de intermittent fasting

Prima masă a soției lui Marius Elisei nu e niciodată mai devreme de ora 13:00 și constă doar într-o gustare: un covrig, sau o banană, un baton proteic, niște biscuiți cu cereale.

“După-amiază am o masă consistentă. De fapt, singura masă consistentă pe care o iau într-o zi. Ea poate conține orice, eu mănânc chiar orice, dar nu în cantități mari: o porție de paste, sau 3 felii de pizza, o friptură sănătoasă cu o salată… orice, dar nu în cantități mari. Seara, pe la 20 – 21, mai mănânc ceva, având în vedere că eu mă culc foarte târziu: o bucată de friptură de vită, sau niște iaurt, sau brânză cu smântână. Secretul constă în a mânca foarte puțin. Eu mănânc orice, dar puțin. Mi-e poftă de dulce, mănânc două pătrățele de ciocolată, sau o cupă de înghețată, o jumătate dintr-o prăjitură. Plus proceduri la salon, disciplină și multă credință”, a mai explicat fosta prezentatoare.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *