Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru Românii de pretutindeni și candidat la prezidențiale în 2019, a murit, marți, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. În vârstă de 62 de ani, Stanoevici a fost internat inițial la secția de Terapie Intensivă a spitalului „Sfântul Pantelimon”, din Capitală. După scurt timp, actorul a fost transferat la Institutul Inimii, unde și-a dat ultima suflare.

Acum doi ani, în cadrul interviu dat jurnaliștilor de la Libertatea, Bogdan Stanoevici povestea cum a „agonisit” bani din politică, că stă în chirie, iar amcii lui parlamentari îl numesc „fraier”.

Bogdan Stanoevici a murit la 62 de ani

(Citește și: Bogdan Stanoevici a murit! Era bolnav de COVID-19 și fusese operat de urgență)

„Eu stau la bloc, într-un apartament cu chirie. Din păcate, nu am fost în stare să pun deoparte nici un ban. Bine, nici nu prea văd de unde aș fi putut pune bani ca să-mi iau o casă! Când am ieșit din politică, m-am întâlnit cu niște amici parlamentari și primul lucru pe care mi l-au spus a fost:

«Băi, Bogdane, dar tu ești cel mai fraier dintre miniștri!». «De ce?» «Ne-am uitat pe declarația ta de avere, tu cum ai intrat, așa ai ieșit! Ești la fel! Nu ai nimic, nu ai și tu acolo un apartament, o casă, un pământ, o bucată de ceva! Ai o mașină din 2002 și o motocicletă din 1996».

Le-am spus: «Da, dar diferența majoră dintre mine și voi este că la 6 dimineața, când voi vă uitați pe geam să vedeți dacă intră mascații în bloc, eu dorm liniștit»”, declara politicianul în 2019.

A fost conectat la aparate mai mult timp

În urmă cu câteva zile, Bogdan Stanoevici ere cuplat la aparate, iar unul dintre plămâni săii era destul de afectat.

„Se află în continuare cuplat la aparate, pe procedura ECMO. Cu toate că medicii au sperat că, după o perioadă de timp, între 7-10 zile, plămânul acestuia să se refacă, dar plămânul este încă destul de afectat, drept pentru care echipa medicala a decis ca el să mai stea încă 7 zile – cel puțin – pe procedura ECMO.

Ca veste bună, totuși, trebuie spus că Bogdan Stanoevici este cooperant, atunci când nu este sedat. Dar perioadele de nesedare sunt scurte, iar asta din considerente evidente, ce țin de respectiva procedură medicală”, transmiteau surse medicale pentru GÂNDUL.RO, în urmă cu patru zile.

I-au cedat organele

Fostul candidat la prezidențiale nu a putut însă să fie salvat. Actorul s-a stins din viață, marți, la ora 06:30 dimineața: „Toate organele, din păcate, au cedat. Plămânul fibrozat a intrat în insuficiență organică”, au declarat aceleași surse medicale.

Bogdan Stanoevici a fost un actor și politician român. Este absolvent (promoția 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera. S-a restabilit în România în 2011.

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta. Stanoevici a căpătat notorietate în timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat.

Acest lucru a condus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din afară. Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.‪

(Nu rata: Se va vaccina Patriarhul Daniel împotriva noului coronavirus? Ce spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *